Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
10-04-2013, 11:15 PM
Post: #1
Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
Evo jedne fore sa kojom će vas ino doznaka (slanje deviza sa svog računa na neki račun u inostranstvo) koštati najmanje moguće, imajući u vidu da živimo u finansijskom konc logoru zvanom Srbija.

Regularna ino doznaka obično košta 12E fiksno + 1% prebačene sume.

Međutim. Igrom slučaja berza BTC-E (koja inače ima uvek najpovoljniji kurs EUR/BTC!) ima otvoren račun u "Češkoj Spožiteljnoj" banci. Ova banka, iako joj to ne piše na čelu, je deo ERSTE grupe.

ERSTE grupa obezbeđuje klijentima uslugu od samo 6EUR FIKSNO bez obzira na sumu, provizije u slučaju ino doznake UNUTAR GRUPE.

Dakle na BTC-E i sa BTC-E berze možete slati/povlačiti bilo koju sumu za 6EUR.

I savet: Nemojte nikada preći 15k EUR prometa u toku jednog meseca popalićete sve pandurske lampice.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-20-2013, 07:27 PM
Post: #2
Lightbulb RE: Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
Ukoliko se radi o evrima, onda je moguc samo SEPA transfer, a koliko ja znam nijedna domaca banka nije clanica SEPA organizacije. Sem toga, minimalna provizija BTC-e za withdraw je 1% ili 100 EUR.

Kada se radi o dolarima, cifre su 1.5% ili 150 dolara, tako da nije istina da mozete da povlacite pare tako jeftino, otkine BTC-e tu mastan deo...

Postoji nesto bolja sema za povlacenje, a to je preko Neteller-a sa 6% provizije, doduse tesko je doci do kesha sa bankomata jer je onda i tu veliko dranje, ali njihov Mastercard plasticni koji dolazi u roku od 7 dana sasvim lepo radi u kojoj god radnji sam ga probao, i kurs pri konverziji pri placanju je sasvim normalan. Ako otvarate Neteller racun, neka bude dolarski, a ne evro da ne bi netteler uzimao na konverziji iz dolara u evre pri leganju love sa BTC-e.

Ako neko hoce da se uclani na Neteller, molim neka mi posalje imejl na marko et vizio . biz i neka mi zatrazi invite, hvala.

http://dir.vizio.biz
BitsharesX (BTSX) and NeosCoin (NEOS) rule!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-20-2013, 09:50 PM (This post was last modified: 10-20-2013 09:55 PM by dunchy.)
Post: #3
RE: Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
SEPA je samo oznaka za univerzalnu uplatnicu u zemljama EU (ili onim van EU koje su implementirale standard, ali ne znam za takvu). Ali to je kao i svaka druga iban/swift transakcija. Šema radi - uveliko je koristim. Nisam računao BTC proviziju za povlačenje. Ali ona postoji na svakoj BTC berzi.

Plastika je upotrebljiva ako ti ne treba keš. Inače dizanje sa ATMa je najskuplja opcija koja postoji. Držati keš na računu netellera je isto kao i držati ga na PPu. To su pravna lica koja NISU banke. Sutra možeš da odeš na neteller i vidiš "404 not found" i toliko od tvog keša. Nemaš depozitnu garanciju kao da je u banci.

Dolazne ino doznake su problem, naravno jer smo pandurska prćija. Svi oni imaju račune napolju, ali kada običan građanin ima dolaznu doznaku u devizama od strane *pravnog* lica, bankarski službenici su u panici. Da bi oprali ruke pred deviznom inspekcijom traže da svrha transakcije bude upotpunjena dodatnom dokumentacijom. Da bi to izbegli furajte uvek iznose ispod 5000EUR (procedura naravno nije upeglana i neki službenik će tražiti to i za manje sume, najbolje je ići u tranšama ispod 3000). Takođe kao svrhu transakcije uvek navodite šifru 302 "računarske i informatičke usluge". I nikad, ali nikad nemojte preći 15k mesečno.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-21-2013, 07:16 AM (This post was last modified: 10-21-2013 07:42 AM by pyc.)
Post: #4
RE: Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
(10-20-2013 09:50 PM)dunchy Wrote:  Da bi to izbegli furajte uvek iznose ispod 5000EUR (procedura naravno nije upeglana i neki službenik će tražiti to i za manje sume, najbolje je ići u tranšama ispod 3000). Takođe kao svrhu transakcije uvek navodite šifru 302 "računarske i informatičke usluge". I nikad, ali nikad nemojte preći 15k mesečno.

Moje iskustvo je da kada dolaze pare od pravnog lica, popunjavanje formulara sa svrhom je obavezno... Skoro sam to popunjavao za 420 dolara u Vobanu. Inace, taj prihod se u tom slucaju sabira sa normalnim prihodom koji mozda imate u nekoj firmi, tako da moguce upadnete i u one zakone o oporezivanju visokih plata...

Inace, sto se SEPA transfera tice, i dalje mislim da mi nismo clanovi tu, evo sta pise na Wikipediji:

The Single Euro Payments Area (SEPA) is a payment-integration initiative of the European Union for simplification of bank transfers denominated in euro. As of March 2012, SEPA consists of the 28 EU member states, the four members of the EFTA (Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland) and Monaco.

To ne znaci da ne radi povlacanje EUR-a kod nas, ali su verovatno medjubankarske provizije vece...

http://dir.vizio.biz
BitsharesX (BTSX) and NeosCoin (NEOS) rule!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-22-2013, 09:51 PM
Post: #5
RE: Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
Da tačno nismo u SEPAi naravno. SEPA znači da ti se međunarodna transakcija obavlja po istoj proviziji kao i lokalna. Foru koju sam opisao u ERSTE, postoji samo zbog toga što ta banka nudi klijentima uslugu: ako praviš međunarodnu transakciju ali između banaka koje pripadaju erste grupi, onda nećeš plaćati punu porviziju nego samo fixno 6EUR, a igrom slučaja BTC-E berza koristi račun u Češkoj banci koja pripada erste grupi.

Nema šanse da poreska može da upari te transakcije sa tvojim domaćim prihodima. Za tu ekipu je SQL upit kosmička tehnologija. Ovo sa vobanom je tipičan simptom poplašene službenice. Menjaj banku.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-10-2014, 04:27 AM
Post: #6
RE: Fora ERSTE banka - BTC-E Ino doznaka (wire transfer)
I nikad, ali nikad nemojte preći 15k mesečno.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)