Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Market botovi
02-18-2014, 04:45 PM
Post: #1
Market botovi
Pretpostavljam da je svim iskusnijim igracima BTC scene poznata pojava Platforme za Simulaciju i Live trgovinu BTC-a preko botova tj. https://cryptotrader.org/

Od 2014. ovaj servis nije vise besplatan ni za testiranje novih botova, a pretplata za koriscenje ovog servisa nije nimalo zanemarljiva ako se bavite malim ulozima.

Zato sam dosao na ideju da napravim svoju platformu za trgovinu na slican nacin. Za sada je cela ideja (tek mesec ipo dana u razvoju) jos uvek deo zatvorenog koda dok ne dobijem nesto sto vredi koristiti za automatsku trgovinu.

Razvijeni su botovi:
- TwoEMA
- MACD
- TurboEMA
- SimpleAroon
- AroonMFI
- AroonRSI
- AroonBB
- BuyNHold

Svi ovi botovi bez pravih parametara konfiguracije ne vrede mnogo pa je razvijen i modul koji vrsi optimizaciju parametara.
Modul za unet broj dana od odredjenog datuma, vrsi veliki broj simulacija isprobavajuci sve kombinacije parametara sa ciljem nalazenja parametara koji prave najvecu dobit. Rezultat optimizacije su parametri za odredjenog bota koji prave najvecu dobit (kupovine i prodaje) za taj odredjeni bot za koji se vrsi optimizacija.

Da ceo sistem bude jos fleksibilniji na razlicite promene u marketu, razvijen je modul koji za sve botove vrsi maksimalnu optimizaciju parametara i meri dobit. Bot ciji parametri daju najvecu dobit za dafinisani prethodni period se bira kao bot koji ce se koristiti u narednom periodu.

Jasno je da je vrlo tesko precizno dimenzionisati market, zato je dodata podrska kako za standardne formate cena (bar) (1m,5m,15m,30m,1h,1d) tako i za ne standardne (bilo koji broj minuta, npr 8m, 45m ...). Postavljen je i modul koji proverava za definisani vremenski spekar koji format podataka daje najbolju dobit (kroz simulaciju).

Posto je i sama berza nekad brza, nekad sporija, i prozor optimizacije mora biti promenljiv, pa postoji modul koji proverava pri kolikom prozoru optimizacije (u danima) je najveca dobit za razlicite botove.

Cela pratforma prakticno radi automatski. Povremeno vrsi optimizaciju parametara botova, optimizaciju vremena za optimizaciju, optimizaciju formata cena (bar).

Platforma koristi MtGox za svoje transakcije.
Zbog velike provizije jasno se vidi nedostatak kod botova koji rade fast trading.
U planu je razvoj podrske za BTC-e koji ima povoljnije provizije i gde fast trading moze doneti dodatnu dobit.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-18-2014, 06:00 PM
Post: #2
RE: Market botovi
lepo... ali mtgox postaje sve vise irelevantan i ima sve manji volume... Bitstamp, BTC-e i Kraken...

http://dir.vizio.biz
BitsharesX (BTSX) and NeosCoin (NEOS) rule!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-18-2014, 07:06 PM
Post: #3
RE: Market botovi
U pravu si, vec mesec dana ratujem sa njihovim procesom verifikacije kako bih povukao sredstva, i jos uvek nema rezultata.
Za svaku interakciju treba im vise od dve nedelje.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-19-2014, 03:18 PM
Post: #4
RE: Market botovi
Odlično!

Cekamo da okačiš negde Smile

Ceger! - Pretraga internet prodavnica
Goglasi! - Pretrazivac malih oglasa iz Srbije.
Srpski BitCoin community!

Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)