Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pocetnicka pitanja vezana za btc minning
02-26-2014, 10:41 PM
Post: #1
Pocetnicka pitanja vezana za btc minning
Pozdrav, stric mog druga drzi btc minning, navodno jos od generacije radeon 6xxx, svake godine menja za nove, navodno ima oko 12-24 masina i generise preko 500e mesecno.

E sad, ja bih da pocnem polako da se bavim minningom. Bitno mi je da ulaganja budu sto manja, a isplativost bude sto veca. Znam da je to u principu koriscenje racunara da resava algoritme i za uzvrat se generisu bitcoini. E sad, ono sto mene buni jeste isplativost. Zanima me kolika bi trebala da budu pocetna ulaganja i koliko je priblizno potrebno da se u potpunosti otplate? Takodje sta mi od hardvera preporucujete?

Hvala unapred, pozdrav! Rolleyes
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-27-2014, 01:29 PM
Post: #2
RE: Pocetnicka pitanja vezana za btc minning
Strika zaboravi,laze ili striko ili drugar...jer je diff. Bitcoina toliko porasla da je moguce kopati ga samo sa ASIC masinama,ne sa grafickim karticama..ali mozda je striko pricao o SCRYPT coin valuti.. Big Grin To je moguce kopati sa GPU...E sad,moras da nam kazes sta za tebe znace mala ulaganja...ja cu ti odmah reci,ako vec nemas dobro napajanje i dobru graficku,trebalo bi da ulozis 50ak hiljada dinara.Dalje,imas na http://www.coinwarz.com kalkulator,tu uneses koliko tvoja graficka pravi Kh/s i on ti izracuna koliko ces zaradjivati.Na ovoj stranici imas specifikacije svih grafickih - https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison tako da baci pogled koju da kupis.Jos jedna stvar,kada racunar radi 24/h to pravi racun za struju?Ne bih da te obeshrabrim jer taj racun nije nesto enormno veci od onog koji ti obicno stize,ali se moze desiti da ti zarada ne bude onakva kakvu si je ti zamislio.

Pozdrav.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)