Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
02-14-2014, 08:36 PM
Post: #1
xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
zdravo,
posle xyz experimenata, i zvanja kolega na poslu da resetuju mashinu jerbo remote je ``podeshavam`` uspeo sam da napravim da bude
660Kh/s stabilno ponekad 670 ...
znachi trebalo bi da moze JOS! :0

postavka:

XFX R9 280x 3G GAMEING DD trt mrt ...

plocha neka sa G530 celeron ili tako neshto
4 GB rama ( zaboravih povadim 3 nek ostane 1 .. koji ce joj vishe )

i samo to u mashini ... nema hdd, nema fdd, nema dvd/cd ...
bootovanje sa USB sa SMOS 1.3 ( naravno nisam odoleo da i ovo
menjam po svojim potrebama ali samo kozmetika i kako rade neke stvari
web server itd... Wink)) )

---
"api-listen" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"hotplug" : "5",
"intensity" : "13",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "965",
"auto-fan" : true,
"gpu-memclock" : "1498",
"gpu-fan" : "30-80",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "1",
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"no-submit-stale" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"no-pool-disable" : true,
"expiry" : "30",
"thread-concurrency" : "16384",
"failover-only" : true
---

svakis savet dobro doshao ..
ako dizem engine ondak samo gubish hash Wink ...
temp sam spustio jer kolko sam razumeo sto je hladnije
gpu je produktivnija ... komp se nalazi u prostorijis a serverima,
klime hlade, oko 20 stepeni je konstrantno ..
plus sam modifivikovao limariju kucishta i stavio 120x120 coolermaster
al onako domacinski debeli jedan da izvlachi toplotu napolje direktno sa kartice Smile ...

znachi kako da doguram do 700Kh/s ?Smile
i want more more moooooreeee...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-14-2014, 10:04 PM
Post: #2
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
Umesto CGMinera probaj SGMiner...probaj da clock dignes na 1050/1500 i prodaj sa shaders na vise...probaj sve 3 stvari,nesto sigurno jeste..ali da znas da je max te grafike 700-710 i to je ODLICNO. Pozdrav.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 12:18 AM (This post was last modified: 02-15-2014 12:20 AM by Saša.)
Post: #3
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
timeout /t 90
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://tompool.org:3341 -u rudarenje.1 -p x --lookup-gap 0 --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune -20 -I 13 -g 2 --auto-fan --gpu-fan 30-80 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72


evo ti podesavanja za 750Kh/s
javi da li radi kod tebe i treba ti memorija sva 4 GB. Na 2GB ga vec guši, ne znam zasto ali tako je...
ja imam 5 x R9 280 sapphire i 5 x R9 280 asus top. Rade ko sat.
Pozzz
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 01:07 AM
Post: #4
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
djaps: probao .. dzaba .. sgminer je isto sto i cgminer samo stipovan od svega sto nije scrypt ...
ali opet ... razlike nema, probao ... elem.. dzaba ako stavim engine u plus ili minus vishe od 5-10MHz
u odnosu na 965 krenu perfomanse dole .. i to se ne deshava samo meni nego dosta ljudi na net..
ito bash sa XFX ... dal je bios ili sta Smile .. gundj ..

sasja:
koji model je to kartice R9 280x ? ... posto meni kad dizesh takt odu peromanse dole ..
dodushe probacu powertune u minus .. vidish moze da upali .. zapravo ce biti manje grejanje iste
a radni takt ce biti veci ...

nisam ukapirao ``--lookup-gap 0`` ... sta ovo zapravo radi ...

2 GB se gushi za 1 kartu !?Smile .. pazi gledam perfomanse celog linuxa-a dok radi sve zajedno
sa OS je oko 512MB Smile mislim nije mi zao .. imam bar DDR2 memoriskih plochica Wink
ako treba spakovacu mu 4x2 = 8GB !!! Smile

inache ja sam pobornik 1 GPU u 1 PC ... vishe PC !
tako da samo malo vremena da skupim i da nadjem po podrumu ili tako negde jednu
limariju josh, napajanje imam Smile i da sklopim josh jedan rudar, dodushe sa 7850 Smile
i njega isto nosim u firmu :0 znachi struja koshta = 0 !
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 01:34 AM (This post was last modified: 02-15-2014 01:38 AM by Saša.)
Post: #5
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
Ja sam pobornik 5+ karti na jedan komp i to mi šljaka. Čekam ploče sa 6 slotova da probam i to.
ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP x5
SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 x5
ovo su karte koje ja imam i sa tim podesavanjima na win8 mi rade 745-750 u proseku.
Drndao sam se skoro 2 meseca dok nisam preležao sve dečije bolesti a ima ih mnooogo.
Ne smanjuj im temperaturu, crcice ti ventilatori od konstantnog rada. Ne treba da ti pređu 2.800 - 3.000 obrtaja. Pusti kartre slobodno da ti rade na 72-75 stepeni, čuvaj kulere.
7850 su se pokazale najstabilnije i najhladnije. sa njima nisam imao ni jedan problem a kopaju mi 415 Kh/s (power color 2 GB) sutra mi stižu 7850 sa 1GB pa cu videti kako one rade.
e da, ako si kupio 280x posle nove godine, fabrika ih je uštrojila i nece da rade preko 700 Kh/s

inače sta tačno znače ta podešavanja nemam pojma, ali rade...

ploča je jako bitna, sve idealno radi na Gigabitovim pločama. 2 sam uspeo da spalim dok nisam provalio gde gresim.
Naravno niko neće da ti kaže ništa ko da im izbijaš pare iz džepa...
I ne znam u čemu je fora sa memorijom. Sa 2GB mi ne rade kako trebaa sa 4GB predu. Jako bitna stvar koja guši karte je napajanje. Kineze baci u smeće. 280x vuče do 350W. Proveri na napajanju koliki je pik za 12V.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 01:57 AM
Post: #6
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
e sad ne kapiram Smile
nije li bolje za same performanse da svaka GPU bude u drugom racunaru ?
sobzirom daj je svaki slot zapravo na jednom deljenom mediju, magistrali podataka,
CPU moze preko ``mosta`` u jednoj jedinici vremena da komunicira samo sa jedim
portom Smile to znachi da se paznja deli na vishe uredjaja Smile

imash drugacije kartice od mene, sa ovima xfx vidim dosta ljudi ima neki problem
videcu vecheras josh da experimentishem pa cu javim rezultate...

pa ne znam da lis am napisao da se racunar nalazi u prostoriji sa serverima, znachi
20-22 stepena Smile stalno ... :)nikad iznad toga a nabudzio sam i dodatne ventshe bash da
odvlache toplotu iz okoline kartice, nikako da duvaju na nju ...

7850 je za sledeci komp ... ako mogu da dobijem setovanja i za 7850 mada mogu otvorim
i josh jednu temu ...

ok gigabyte su sve ploche Smile ... ali opet kazem .. nema shanse da jedna plocha sa vishe portova
radi bolje od vishe plocha nezavisnih Smile ... kazem ... struja mi nije problem tako da mogu da
redjam zasebne mashine Wink .. a izvalio sam i da ima fora da ostali ``rig`` ovi javljaju jednom
kojeg postavish da je glavni pa na njemu moze da ochitavash za sve koliko Kh/s ide ukupno
mada mi na sajtu kaze... Smile

---
a to da ljudi kriju .. ne znam... ja uvek volim podelim znanje ... Smile ...
ko hoce hoce .. ko nece nemora .. meni je djaps puno pomogao ... al bash puno
uputio me na prave sajtove koji su mi otvorili ochi Smile ...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 02:15 AM
Post: #7
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
CPU ti ne radi ništa, grafike vrse slozena matematicka izracunavanja ili sta god vec. Dobiju blok od pool-a i rade svaka za sebe, mogu da ti slikam screnshot pa da ti posaljem da se uveris sam. Na samom pool-u za svaki komp napraviš posebnog "workera" i ulaskom na isti vidiš koji ti i kako radi. Ako ne šljaka neki od kompova tu je Team V. Pa vidiš šta mu je, osim ako ti ne pukne net. U biosu ploče namestiš da se uključi sama ukoliko ti se resetuje komp (AC POWER na ON). A u onim podesavanjima ti je cgminer namesten da se ukljucuje posle 90sec, da se podigne sistem, poveze na net i sl. Kažu da je dobar program cgwatcher ali nemam zivaca sad da eksperimentisem sa tim jos. "Na'rani svinje i ne diraj ništa" vredi zlata u miningu. Što više čačkaš lošije radiš. Bitan je kontinuitet. Džaba ti i bolje performanse ako ti to sve ne radi stabilno...
Uostalom videćeš i sam vremenom... :-)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-15-2014, 02:36 AM
Post: #8
RE: xfx r9 280x nece preko 660Kh/s
ne shvatash me, znam da cpu nishta ne radio ali komunikacija izmedju programa, koji se izvrsava na cpu i GPU uredjaja mora da ide kroz cpu, kroz kontroler za memoriju, pa cpu obradi, pa poshalje na port na most ka portu, pa most se obrati portu, pa port prosledi GPU da uprostim ...

naravno da napravim da svaki worker ima voj nalog Smile ... elem... SMOS Smile dobijem sve sto mi treba, linux, a ja sam linux native,
ma jasno to za performase .. pazi danas, 15tog, krece sa kopanje u 12:00 u podne .. sta podesim podesim dotleSmile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)