Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
09-03-2011, 05:38 PM
Post: #1
kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Samo da podelim da sam našao simpatično rešenje za korišćenje x16 kartica u x1 slotovima ko za to ima potrebe. Nije potreban pci-e adapter ili riser kabl već se zaseca pci-e x1 slot i umeće kartica direktno. Kod nekih ploča je ovo fizički nemoguće izvesti jer smetaju neke komponente na samoj mb. Ja imam nekog Asusa P5K SE sa 3 komada x1 slota pa ću ovo probati. Postoji i varijanta sa sečenjem kartice ali mi se to nije nešto svidelo, radije bih sekao ploču.

Sve ovo je nama možda interesantno jer su nam adapter kablovi x1-x16 slabije dostupni.

više na:

http://habrahabr.ru/blogs/DIY/105406/
http://blog.zorinaq.com/?e=42

Miloš
greenhost.me/shop

1080 Sols/s @ nanopool
4x 7950 Asus 270 Sol/s
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-03-2011, 06:16 PM
Post: #2
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
hehehe....

A palo mi je ovo vise puta na pamet i zanimalo me dal moze tako Smile

tnx

Ceger! - Pretraga internet prodavnica
Goglasi! - Pretrazivac malih oglasa iz Srbije.
Srpski BitCoin community!

Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-03-2011, 11:23 PM (This post was last modified: 09-03-2011 11:24 PM by MagicMiner.)
Post: #3
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Mislim da je neki ludi ruja prvi probao Smile

uradih neku blagu analizu ati kartica za mining, odnos cena/potrošnja/učinak

meni koristi kad gledam oglase, možda još nekom pomogne...

[/php]


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

Miloš
greenhost.me/shop

1080 Sols/s @ nanopool
4x 7950 Asus 270 Sol/s
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-04-2011, 12:24 PM
Post: #4
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
100% je loodi rus prvi probao da ubaci PCI-e x 16 vga u PCI-e x1 slot
Verujem da je to uradio pomoću čiste sile i da je slot na kraju popustio Smile Big Grin
šalu na stranu, ukoliko ste ploču namenili isključivo miningu i nije vam žao da sečete slot a smetaju vam kondenzatori itd da bi vga stala odlemite ih i zalemite sa donje strane. Ili nabavite iste takve, takvih k-ka samo manje.
Tako sam ja uradio sa jednom pločom gde mi je smetao konteznator Smile

Što se tiče tabele VGA tu ima prilično klokovanih karica.
Sve rade na maksimumu. Pogledaj moj potpis i videćeš koliko sam uspeo da izvučem a sve sam probao ne bi li ih maksimalno opteretio.

Što se tiče isplativosti 5-ta serija i dalje dominira samo je nema nigde Sad
samo 5970,5870,5850,5830. Sve ispod toga je neisplativo i troši struju i zauzima mesto.
od šeste serije to je 6990,6970,6950,6870
6970 se teško klokuje tj klokuje se ali sama kartica ne daje veći broj Hash/s ima neku zaštitu ili tako nešto.

Probao sam i da na 6950 flešujem bios i stavim od 6970. Povećao sam broj šedera i dobio 30 Mhash/s više ali opet nisam mogao da klokujem.

ne znam kako su uspeli da dobiju toliko iz 6950, čak 450MHash kada ja dignem voltažu i frekvenciju i radi stabilno na 385Mhash sa novim Phoenixom.

Inače, probajte novi Phoenix. Dao mi je 5-10% bolje rezultate od Guiminera.

Ako nekome treba pomoć oko podešavanja tu sam Smile

www.btcwarp.com

PRVI DOMAĆI POOL, 0% fee promo period!!!

5970 @ 950MHz - 800Mhash
2x5870 @ 960MHz - 880 MHash
2x5850 @ 940MHz - 780 MHash
5850 @ 960MHz - 400 Mhash
6950 @ 890MHz - 365 Mhash
6950 @ 930MHz - 385 Mhash
Suma: 3.610Mhash Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 12:20 AM
Post: #5
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Ja imam 2 x 6950 , jedna gigabyte OC koja radi na 900MHz i daje cca 380MH/s, druga Safir refernetna, radi na 840MHz i daje 340MH/s
obe su sa po 1GB memorije i nisam uspeo da uradim shadermod i dobijem tih dodatnih 128 shadera...alat koji sam koristio je RBE u kombinaciji sa winflashom
Da li imate predlog sta jos da probam, na netu nisam bas nasao pregrst informacija o uspesnom otkljucavanju shadera na 1GB verzijama...

inace koristim novi Phoenix 1.5 i voltaza je +20% i bas me zanima kako se dobija 450MH/s sa 6950
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 08:19 AM
Post: #6
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Ja imam 6950 sapphire od 1gb i radi mi na 890 MHz i daje 365MHash
Druga je powercolor isto 1gb i radi na 930 i daje 380MHash.
Povećao sam šedere na 6950 VTX sa 2gb i ne klokovana daje 380MHash
Teško ćeš povećati šedere na karticama sa 1Gb. Neke mogu ali ih je jako malo. Sa 2Gb bez problema.
A tih 450MHash mislim da je nemoguće dobiti. Ja sam izvukao max 400 ali radi nestabilno

www.btcwarp.com

PRVI DOMAĆI POOL, 0% fee promo period!!!

5970 @ 950MHz - 800Mhash
2x5870 @ 960MHz - 880 MHash
2x5850 @ 940MHz - 780 MHash
5850 @ 960MHz - 400 Mhash
6950 @ 890MHz - 365 Mhash
6950 @ 930MHz - 385 Mhash
Suma: 3.610Mhash Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 12:44 PM (This post was last modified: 09-05-2011 12:45 PM by hex.)
Post: #7
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Ja imam Asus i moze da vozi do 960Mhz. Tad daje oko 410mh. Kapiram da je 450 vec malo nemoguce bez nekog extremnog hladjenja i volt modova...
+ sto u tim slucajevima kartica dosta trosi pa se sigurno pogorsa odnos mhash i potrosnje

Ceger! - Pretraga internet prodavnica
Goglasi! - Pretrazivac malih oglasa iz Srbije.
Srpski BitCoin community!

Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 02:24 PM
Post: #8
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Tih 930MHz za powercolor i 960MHz za ASUS su pretpostavljam predefinisani maximumi u biosu do kojih moze da se ide ili ste nesto otkljucavali?
Pitam jer bih rado podigao clock na Gigabyte, max definisan biosom je 900, a kartica ima ogroman hladnjak za 3 ventilatora i teza je 150 grama od saphira
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 03:30 PM
Post: #9
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Koji program za OC koristiš?
Ja koristim MSI AfteherBurner i u standardnoj verziji mi za mnoge kartice nije dozvoljen clock preko određene vrednosti. Ja sam prepravio config file i sada mogu da klokujem koliko hoću. Što se tiče voltaže neke vga su totalno zaključane a kod drugih možeš da otključaš opciju za menjanje voltaže u setings.

Što se tiče maksimalnog kloka to je već igra živaca i znanja Smile
Moraš dosta eksperimentisati dok ne pronađeš vrednost na kojoj će ti kartica raditi stabilno. Ja sam neke kartice podizao i na 1000MHz ali džaba kada stabilno Hashuju na 950 i bolje mi je da ih tako držim nego da resetujem komp na svaka tri sata.

To što imaš velike hladnjake ne mora da znači da imaš veliki OC potencijal.
Svaka grafika je primerak za sebe. Ja imam dve identične kartice a jednu mogu da 30MHz više klokujem od druge. Dakle moraš imati i malo sreće da ubodeš dobar primerak.

Jako...jako bitna stvar je napajanje!!! Ako je ono loše računar će ti raditi nestabilno.

Što se tiče temperatura meni stock i OC kartice imaju razliku u max 5 stepeni. Dakle neke kartice su mi nestabilne na 70 stepeni a druge rade savršeno na 90.

Ako sam možda negde bio nejasan samo reci pa ću pojasniti Smile

Ako hoćeš da se igraš sa klokovanjem daću ti taj fajl za MSI AftherBurnera koji samo treba da zameniš sa originalnim

www.btcwarp.com

PRVI DOMAĆI POOL, 0% fee promo period!!!

5970 @ 950MHz - 800Mhash
2x5870 @ 960MHz - 880 MHash
2x5850 @ 940MHz - 780 MHash
5850 @ 960MHz - 400 Mhash
6950 @ 890MHz - 365 Mhash
6950 @ 930MHz - 385 Mhash
Suma: 3.610Mhash Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2011, 08:41 PM
Post: #10
RE: kartice pci-e x16 u x1 slotu - korisno
Probao sam ovo sa sečenjem ivice pci-e x1 slota i ubacio drugu grafičku x16 i to sve radi, mora baš da se pazi sa sečenjem jer je lako oštetiti pinove u pci-e slotu.

Nego, imam pitanje za nekog stručnog. Naime, koristim GuiMiner i Win7 x64 a dešava mi se sledeće: Kada je u sistemu jedna kartica za mining sve radi kako treba, cpu miran a grafička hašuje. Kada imam konfu sa više od 1 kartice i pokrenem mining, obavezno mi jedno jezgro cpu-a ide na 100% dok radi hash. Kod C2D luduje 1 jezgro od 2, a kod i3 luduje 1 thread od 4.

Da li neko zna kako se to rešava u Win7, čini mi se da cpu bespotrebno radi i greje se. Probao sam i novi GuiMiner od 24.8 i isto se dešava, novi su drajveri za Ati...

Hvala Tongue

Miloš
greenhost.me/shop

1080 Sols/s @ nanopool
4x 7950 Asus 270 Sol/s
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)